Patrick van der Vorst

Patrick van der Vorst

Advocaat

Patrick van der Vorst is gespecialiseerd in het aansprakelijkheids– en verzekeringsrecht. Hij assisteert onder andere verzekeraars, producenten en (bouw)bedrijven bij buitencontractuele en contractuele aansprakelijkheden (zowel met een nationaal als internationaal karakter). Zijn focus ligt daarbij op complexe, technische schades (waaronder aan bouw gerelateerde schades), productaansprakelijkheid en beroepsaansprakelijkheid.

Verder houdt Patrick zich bezig met (brand)regres, geschillen over bestuurdersaansprakelijkheid en disputen tussen verzekeraars en hun verzekerden onder diverse type polissen, zoals AVB (inclusief aansprakelijkheid van gemeenten), PDBI, CAR/EAR, machinebreuk, D&O. Hij adviseert daarnaast over (polis)voorwaarden en toezichtsrechtelijke vraagstukken.

Patrick is cum laude afgestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam in de zomer van 2007, waarna hij in 2008 bij NautaDutilh als advocaat is begonnen. Per 1 september 2014 heeft hij – samen met de Rotterdamse afdeling Aansprakelijkheids- en Verzekeringsrecht van NautaDutilh – de overstap gemaakt naar VanNiekerkCieremans, waar hij per 1 januari 2019 partner werd.

Hij is als advocaat toegelaten tot de Rotterdamse Balie en secretaris van de Rotterdamse Beurs Brand Club. Verder is Patrick lid van diverse (juridische) gezelschappen, zoals de Beursclub Technische Verzekeringen, de Vereniging voor Bouwrecht, de Vereniging voor Verzekeringswetenschap en de Nederlandse Vereniging voor Procesrecht.

Hij publiceert op regelmatige basis en is redacteur van de online uitgave VAST (Verzekeringsrecht, Aansprakelijkheid, Schade en Toezicht). Daarvoor is hij enige tijd redacteur geweest van het Tijdschrift Aansprakelijkheids- en Verzekeringsrecht in de Praktijk en rubrieksredacteur van Juridisch up to Date.

Patrick wordt aanbevolen door Chambers:

"He often handles complex policy claim disputes, with a focus on technical damage, product liability and professional liability. One client notes his "good analytical skills," saying: "He can go rapidly to the heart of the issue and provides excellent legal advice."

Laatste publicaties