Eric van Niekerk

Eric van Niekerk

Advocaat

Eric van Niekerk is gespecialiseerd in technische schades, zoals bouwschades, schades bij infrastructurele werken en havengerelateerde schades. Daarbij richt Eric zich op de advisering en het procederen met betrekking tot aansprakelijkheidsvraagstukken en geschillen onder polissen (onder andere All Risks-, AVB-, brand-, CAR-, fraude-, machinebreuk- en PDBI-polissen).

Verder houdt Eric zich bezig met geschillen over productaansprakelijkheid en beroepsaansprakelijkheid. Ook treedt hij regelmatig op voor verzekeraars in (brand) regreszaken. Daarnaast adviseert Eric over bewoordingen van (internationale) polisprogramma's. Zo heeft hij meegewerkt aan de totstandkoming van diverse polisvoorwaarden.

Eric heeft een grote Nederlandse multinational geadviseerd over de voortzetting van zijn internationale verzekeringsprogramma. Verder was hij onder meer betrokken bij de legionella-kwestie in Bovenkarspel, de MPA contaminatiecrisis, de brand bij Burger King op Schiphol Airport, de brand in de semiconductorenfabriek van Philips in Caen, de brand bij de bouwkundefaculteit van de TU Delft, de verzakking van winkelcentrum ’t Loon in Heerlen en de brand op het Chemelotterrein in Geleen.

Eric studeerde af in 1982 aan de Rijksuniversiteit Leiden, waar hij vervolgens een jaar heeft gewerkt. Hij is in 1983 als advocaat begonnen, en vanaf 1992 tot 1 september 2014 partner geweest, bij NautaDutilh. Op 1 september 2014 heeft Eric samen met Tjitske Cieremans het kantoor VanNiekerkCieremans opgericht.

Eric is lid van enkele verenigingen die zich richten op de verzekeringsmarkt, zoals de Nederlandse Co-assurantie Sociëteit, de Beursclub Technische Verzekeringen, Sociëteit CausaRie en de Rotterdamse Beurs Brand Club. Van de eerste twee verenigingen is hij tevens bestuurslid.

Daarnaast is hij lid van de Vereniging voor Verzekeringswetenschap en de Vereniging voor Aansprakelijkheids- en Schadevergoedingsrecht. Hij publiceert regelmatig. Eric wordt aanbevolen door Legal 500 (Pritchard), Chambers ("one of the most experienced lawyers in the Netherlands, especially with regard to technical insurance, liability and policy issues") en is door Who's Who Legal genoemd als één van de leidende advocaten op het gebied van verzekeringsrecht.

Laatste publicaties