Tjitske Cieremans

Tjitske Cieremans

Advocaat

Tjitske Cieremans behandelt binnen het aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht veelal zaken van beroeps- en bestuurdersaansprakelijkheid, contractuele aanspraken en personenschades, ingeleid door productaansprakelijkheid of (arbeids)ongevallen en beroepsziekten. Zij assisteert verzekeraars en bedrijven bij afhandeling van claims, polisdisputen en regreszaken en procedeert daarvoor bij de gewone rechter, tuchtcolleges, arbitrage instituten en alternatieve geschillenbeslechters. Verder is Tjitske gespecialiseerd in markttoezicht en ordening voor het verzekerings- en tussenpersonenbedrijf. Zij adviseert op dit terrein vaak buitenlandse verzekeraars en makelaars.

Tjitske studeerde aan de Rijksuniversiteit Leiden Arabische taal- en letterkunde en Nederlands recht en werkt sinds 1991 als advocaat. Zij begon bij NautaDutilh. In 2001 werd zij daar partner. Van 2004 tot 2007 zat zij in het bestuur van NautaDutilh. Tjitske is lid van de Commissie Disciplinaire Rechtspraak van de Orde van Advocaten. Bovendien is zij lid van enkele verzekerings- en juridische gezelschappen.

Naast haar werk in de praktijk, bekleedt Tjitske nevenfuncties buiten kantoor, waaronder bestuur van de Stichting Bevordering van Volkskracht en gelieerde stichtingen en het bestuur van Arboretum Trompenburg. Zij was gedurende twaalf jaar bestuursvoorzitter van het ondernemingspensioenfonds van NautaDutilh. Zij had eerder zitting in onder meer de Raad van Toezicht van Stichting Kinderpostzegels Nederland, de Raad van Toezicht van de Rotterdamse Orde van Advocaten en de Economic Development Board of Rotterdam.

Tjitske wordt aanbevolen door Chambers en Legal500:

"Tjitske is very analytical and demonstrates a thorough approach. She is quick to think on her feet and is a great strategic partner to work with."

"A client appreciates that Tjitske Cieremans is 'easy to access and communicate with' whilst another source admires her 'excellent technical and industry knowledge'. She focuses on professional indemnity claims as well as policy wording and personal injury cases."

Laatste publicaties